Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Gepofte rozeval aardappel gevuld met runderstoofvlees

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x gepofte aardappelen

1 x rode ui (blokjes)

350 gr. Runderstoofvlees (limousine)

50 gr. Winterwortel (blokjes)

30 gr. bloem

50 gr. Knolselderij (blokjes)

100 ml. olijfoli

50 gr. Prei (blokjes)

200 ml. rode wijn

1 teentje knoflook

100 ml. port

2 eetl. peterselie

500 ml. runderbouillon

150 gr. gemengde paddenstoelen (shi-take, kastanje, cantharel)

1 x laurierblaadje

1 x jeneverbes

1 x kruidnagel

peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Omwikkel de rozeval aardappel met aluminium folie en pof deze 30 min in een oven op 180 graden. Laat ze afkoelen en snijd ze in drieën, hol ze een klein beetje uit en zet ze recht op een bord. Snijd het vlees aan heel kleine blokjes bestrooi het met de bloem en bak het bruin in de olijfolie. Blus het af met de wijn en de port. Schenk de runderbouillon er bij en voeg jeneverbes, laurierblaadje, kruidnagel en rode ui toe. Breng dit aan de kook en laat 30 min. stoven. Voeg wortel, knolselderij, prei, en knoflook toe en stoof dit nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Bak de bospaddenstoelen in een klein beetje olijf olie. Verdeel het stoofpotje over de aardappels, doe daar wat peterselie op en strooi de paddenstoelen eromheen.

Bekijk al onze hoofdgerechten