Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina. Sluiten x

Stoofschotel met kasteelbier

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 eetl. Roomboter
2 eetl Olijfolie
1 kg Doorregen limousinevlees (in blokken gesneden)
peper en zout uit de molen
3 eetl. Bloem
2 eetl Roomboter
2 eetl. Olijfolie
8 x Ui (gesneden)
4 x Rode ui (gesneden)
6 x Grote sjalot (gesneden)
4 teen Knoflook (gehakt)
1 x Prei (gesneden)
1 x Winterwortel (gesneden)
1 flesje Kasteelbier
4 eetl. Ketjap
6 takjes Tijm
4 x Kruidnagel
400 ml. Runderbouillon

Bereidingswijze

Neem een grote pan en bak hier het vlees in de roomboter en de olijfolie tot het mooi bruin is. Schep hier drie eetlepels bloem en peper en zout over en bak nog 3 minuten mee. Haal het vlees uit de pan en houd even apart. Doe opnieuw olijfolie en roomboter in dezelfde pan en bak de ui, de rode ui, sjalot en de prei mooie lichtbruin glazig. Voeg op het allerlaatste de knoflook erbij en bak 1 minuut mee. Voeg het kasteel bier toe en kook voor de helft in. Doe er dan het gebakken vlees, winterwortel, ketjap, tijm en kruidnagel bij en vul af met de runderbouillon. Laat het geheel zonder deksel 2.5 uur rustig pruttelen.

Bekijk al onze hoofdgerechten