Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Zalm rillettes

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

75 gr. Roomboter
3 x Sjalotjes (fijn gesnipperd)
400 gr. Warm Gerookte zalm
2 eetl. Crème fraîche
1 eetl. Citroensap
2 x Eidooiers
Olijfolie
1 eetl. Cognac
peper uit de molen
Dille
75 gr. Geklaarde boter
1 x Weckfles van een halve liter (blokker)

Bereidingswijze

Snipper de sjalotjes en fruit deze zachtjes in de roomboter zonder te verkleuren. Haal van het vuur. Verkruimel hier de gerookte zalm in meng er de crème fraîche , citroensap, eidooiers, olijfolie en cognac door. Breng op smaak met de peper uit de molen. En vul er de weckfles van een halve liter mee. Garneer met een takje dille en smelt er de geklaarde boter over. Zet weg in de ijskast. Het gerecht blijft ongeveer 2 dagen houdbaar. Toast er wat brood bij en eet smakelijk.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten