Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Vitello Tonato

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

320 gram Kalfsribeye (gebraden en dun gesneden)
1 doosje Rucola (± 80 gram)
½ Citroen
Olijfolie
125 gram Tonijn (uit blik)
100 gram Sesamdressing
2 stuks Ansjovisfilet (fijn gesneden)
Sesamzaadjes
Peper en zout uit de molen

Ei
1 theelepel Mosterd
½ theelepel Zout
2 eetlepels Azijn of citroensap
3 dl. Zonnebloemolie
Peper

Bereidingswijze

Doe het ei, mosterd, zout en azijn onderin de kom. Houd de kom schuin en schenk de olie voorzichtig langs de kant in de kom zodat de olie en de eierbasis goed gescheiden blijven. Plaats te staafmixer met de kop op de bodem in de eierbasis en zit de mixer aan. Beweeg de staafmixer langzaam op en neer zodat een dikke witte mayonaise ontstaat op de bodem. Trek de staafmixer voorzichtig omhoog zodra olie is opgenomen. Breng op smaak met wat peper Verdeel de kalfsribeye over 4 borden, maak de rucola sla op smaak met wat citroen en olijfolie. Meng de tonijn met de sesamdressing, breng deze op smaak met de ansjovisfilet en de peper en zout. Garneer het bord verder met de sesamzaadjes.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten