Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Ossenhaas met couscous en salade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

750 gr ossenhaas
Roomboter, peper en zout uit de molen

500 gr cous cous
1/2 ltr groentebouillon
2 eetl. olijfolie
¼ x roodpepertje (fijn gesneden)
¼ x rasp van citroenschil
1 x bosui (fijn gesneden)
1 eetl. witte wijn azijn
100 ml. Yoghurt
koriander en cashewnoten

1 x zakje slamix
1/4 x komkommer (gesneden)
1 x bosui (fijn gesneden)
8 x cherrytomaat (in vieren)
½ x rode paprika (fijn gesneden)
Slasaus

Bereidingswijze

Peper en zout de ossenhaas en braad hier een mooie bruine korst omheen. Leg in een oven van 85 graden en breng het vlees naar een kerntemperatuur van 55 graden. Let op dit kan meer dan half uur in beslag nemen, dit is afhankelijk van de dikte van het vlees. Breng ondertussen de groentebouillon in een grote pan aan de kook. Meng hier de couscous door, deze zal in enkele minuten gaar zijn. Breng op smaak met rest van de ingrediënten en garneer met de koriander en de cashewnoten. Verdeel het zakje slamix over vier borden. Sprenkel hier wat slasaus over (naar smaak) en garneer met de resterende groenten.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten