Vanaf 4 persoon(en)
400 gram Porcini (eekhoorntjesbrood in hele dunnen plakjes gesneden, mag ook met de grote witte champignon als er geen porcini meer is)
2 stuks Eidooiers (liefste van tikkie en tok, kippen uit Okkenbroek)
1 eetl. Citroensap
½ teentje Knoflook (geperst)
50 ml Olijfolie
2 eetl. Fijn gesneden bieslook
Hele zwarte peperbollen en zout gemalen in de vijzel
Klop met een garde de dooiers even goed door elkaar, voeg hier de fijngeknepen knoflook aan toe. Giet hier in een dun straaltje de olijfolie door en blijf kloppen met de garde. Breng op smaak met de citroen, bieslook en wat van de versgemalen zwarte peperbollen en zout. Verdeel de dun gesneden paddenstoelen over de borden, druppel hier een heel klein beetje citroen op en bestrooi met wat van de peper en zout. Lepel de dressing erover heen en geniet van deze bijzonder carpaccio.