Vanaf 4 persoon(en)
8 x bladerdeegbakjes (diameter 8 cm)
200 gr. Edammerkaas (geraspt)
125 gr. Spekreepjes
2 x bieslookboom (fijn gesneden)
½ x ui (fijn gesneden)
2 eetl. Roomboter
2 x ei
150 ml. Ongezoete slagroom
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een braadpan en bak hier in de roomboter de uitjes en spekjes mooi bruin. Roer het laatste moment de geraspte kaas en fijn gesneden bieslook door. Zet onmiddellijk het gas uit. Verdeel dit mengsel over de 8 bladerdeegbakjes. Meng in een maatbeker de eieren en de slagroom breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de bakjes (tot de rand vullen). Maal hier nog iets peper over. Zet de bakjes in de oven en bak deze 25 minuten op 175 graden goud bruin.