Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Quiche

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

8 x bladerdeegbakjes (diameter 8 cm)

200 gr. Edammerkaas (geraspt)

125 gr. Spekreepjes

2 x bieslookboom (fijn gesneden)

½ x ui (fijn gesneden)

2 eetl. Roomboter

2 x ei

150 ml. Ongezoete slagroom

peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een braadpan en bak hier in de roomboter de uitjes en spekjes mooi bruin. Roer het laatste moment de geraspte kaas en fijn gesneden bieslook door. Zet onmiddellijk het gas uit. Verdeel dit mengsel over de 8 bladerdeegbakjes. Meng in een maatbeker de eieren en de slagroom breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de bakjes (tot de rand vullen). Maal hier nog iets peper over. Zet de bakjes in de oven en bak deze 25 minuten op 175 graden goud bruin.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten