Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Quiche Lorraine met eendenlever

Ingredienten

6 x plakje bladerdeeg
200 gr. licht gebakken eendenlever
1 ltr. room
0,20 ltr. rode port
7 gr. Agar-agar
200 gr. eiwit
Nootmuskaat
300 gr. kalfszwezerik
10 cl. droge witte wijn
1 x wortel
Tijm / laurier
1 x bosje kervel
1 x bosje peterselie
1 x bosje bieslook
100 gr. gerookte spek
Olijfolie
2 x citroenen

Bereidingswijze

Maak ronde bodempjes met het bladerdeeg (doorsnede 8 cm) en bak ze 5 minuten voor in de oven. Bereid de eendenleverparfait: verwarm de rode port (laat het niet koken). Voeg de room, de agar-agar en de in stukjes gesneden eendenlever toe en mix het door elkaar. Giet het geheel over op een bord en laat het stijf worden. Stoof de kalfszwezerik in eigen vet, haal deze daarna uit de pan en snijd de kalfszwezerik in dunne plakjes, braad het daarna weer in de pan met een beetje boter. Snij de eendenleverparfait in rondjes van 8 cm doorsnede en leg deze op de bodempjes en leg de plakjes kalfszwezerik er bovenop. Klop het eiwit met de nootmuskaat, verwarm het in de oven op 90°, bestrooi met poedersuiker en laat het karamelliseren. Versier de quiche met de gerookte spekjes, kervel, peterselie, wortel en bieslook.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten