Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Caesar salade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

6 x Romain sla (bindsla)
100 gr. Parmezaanse kaas
4 x zachtgekookt ei
3 x sneedjes oudbrood
2 x knoflookteen
olijfolie en peper en zout uit de molen

Dressing:
8 gr. Ansjovis
60 gr. Eidooier
8 gr. Mosterd
½ x teentje knoflook
12 ml rode wijnazijn
10 ml. Citroensap
100 ml. Walnootolie

Bereidingswijze

Maal voor de dressing de ansjovis, eidooier, mosterd, knoflookteen, azijn en citroensap fijn met een mixer en voeg in druppels olie toe zodat er een homogene massa ontstaat. Was de sla en neem een grote kom, druppel hier de dressing over en schud voorzichtig om zodat er overal op de blaadjes dressing zit. Snijd de sneetjes brood in vierkante blokken en doe hier olijfolie, peper, zout en knoflook fijngesneden op. Plaats in een voorverwarmde oven 10 minuten op 175 graden totdat deze goudbruin zien. Verdeel de sla over vier borden leg hier de in vieren gesneden eieren overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas, en de croutons. Eet smakelijk!

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten