Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Groente potje

Ingredienten

1 x aubergine

1 x courgette

1 x rode paprika

1 x groene paprika

1 ½ x ui

4 x teen knoflook (fijn gehakt)

Olijfolie



4 x tomaat (in stukken geneden en ontveld)

70 gr. tomaten puree

65 gr. gemengde olijven (in ringen gesneden)

2 eetl. verse tijm

2 eetl. kappertjes

4 eetl. rode pesto

2 eetl. suiker

Zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Snijd de aubergine, courgette, rode paprika, groene paprika, ui aan stukken van ongeveer 11/2 cm. Bak dit met ruim olijfolie in een grote soep pan met de knoflook in 5 minuten licht bruin. Meng hier dan de overige ingrediënten door en laat nog 25 minuten stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit gerecht eventueel met een pasta naar keuze. En garneer af met verse tijm blaadjes.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten