Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Gevulde tomaat

Ingredienten

4 x plak, dun gesneden parmaham

4 x tomaten (groot)

¼ x aubergine

¼ x courgette

¼ x ui

¼x rode paprika

Olijfolie

Peper en zout uit de molen

Geraspte kaas

Oregano

Bereidingswijze

Snijd het kapje van de tomaat en haal deze leeg met een klein lepeltje. Snijd de aubergine, courgette, ui en rode paprika in zo fijn mogelijke stukjes (brunoise). Zet dit in een pan met wat olijfolie in twee minuten even ligt aan. Breng op smaak met peper en zout. Vul hier de tomaten mee. Leg de dun gesneden parmaham op de tomaten. Bestrooi de gevulde tomaat met geraspte kaas en nog wat peper, zout, en oregano. Gratineer het geheel vervolgens in een voorverwarmde oven in 15 minuten op 175 graden.

Tip

Serveer er eventueel wat groene pesto bij.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten