Vanaf 4 persoon(en)
12 x gamba’s
4 eetl. roomboter
1 eetl. mosterdzaadjes
1 eetl. Sjalot (fijn gesneden)
1/4 teentje knoflook (fijn gesneden)
1/4 citroen (sap)
Peper en zout uit de molen
Dragon olie
8 eetl. Olijfolie (extra vergine)
4 takjes dragon (alleen de blaadjes)
Klein handje spinazie
1 teentje knoflook
200 gr. Fregola (8 min koken met zout)
16 blaadjes jonge spinazie
12 x cherita tomaatjes (in vieren gesneden)
Kreeftensaus
2 x citroen
Peper en zout uit de molen
Maak eerst de dragonolie: doe olie, dragonblaadjes, knoflook en spinazie in de blender en laat 3 minuten zachtjes draaien. Laat uitlekken (zeven) door een theedoek. Houd de olie apart. Kook de fregola zoals op de verpakking staat (8 min met zout) Neem een grote bakpan en verwarm deze op hoog vuur. Doe er de boter in en bak de gamba’s heel kort ( 2,5 min) doe er dan de fijn gesneden sjalot, knoflook, mosterdzaad bij en breng op smaak met grove peper en zout. Verwarm de kreeftensaus in een pannetje. Verwarm de borden het liefste even voor. Maak de borden op zoals op de foto: begin met de fregola, leg hiernaast de gamba’s en schep wat van het bakvocht over de gebakken gamba’s. Garneer met de spinazie, cherita tomaatjes en de kreeftensaus. Lepel tot slot nog wat van de dragonolie over de kreeftensaus.