Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Gevulde courgettes met kalfsgehakt en prei

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 x Courgettes
Een flinke scheut olijfolie
300 gram Kalfsgehakt
1 hele Prei (heel fijn gesneden)
2 teen Knoflook (heel fijn gesnipperd)
12 stuks Cherrytomaatjes
100 gram Geraspte kaas
Peterselie
Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Hol deze voorzichtig uit met een lepel tot een soort kano. Kruid het gehakt en verwarm een bakpan met wat olijfolie. Bak hier het gehakt 5 minuten in. Doe er dan de prei en de knoflook bij en bak nog 5 minuten. Vul hier de courgettes mee, leg de cherrytomaatjes erop en bestrooi met de geraspte kaas. Verwarm een oven voor op 185 graden en doe hier 25 tot 30 minuten de gevulde courgettes in. Als ze uit de oven komen kun je ze bestrooien met wat verse peterselie.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten