Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Bisque van Hollandse garnalen

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gr. Hollandse garnalen
1 x ui
1 x teen knoflook
Olijfolie
1 ltr. water
50 gr. schaaldierenfond (of een visbouillon blokje)
40 gr. tomatenpuree
5 gr. paprika poeder
100 ml. witte wijn
2 eetl. cognac
40 gr. boter
50 gr. bloem
Peper en zout
100 ml. kookroom

Bereidingswijze

Neem een grote soeppan en verwarm deze met wat olijfolie. Bak de ui en de knoflook 10 minuten op hoog vuur. Blus met de witte wijn en het water. Zodat alles net onderstaat. Breng het vocht tegen de kook, dus niet hard laten koken. Laat ongeveer 2 uur trekken. Zeef alles en houd het vocht apart voeg hier het schaaldieren fond of het visbouillonblokje aan toe voor extra smaak. Maak een roux van de boter en bloem en doe hier de paprika poeder en tomaten puree bij. Verwarm dit goed door en voeg beetje bij beetje de bouillon erbij. Bak de Hollandse garnalen even kort in wat olijfolie met wat peper en zout. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en voeg de kookroom toe. Serveer met een gebakken Hollandse garnalen.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten