225 gr. Bladerdeeg (of 5 plakjes uit de vriezer)
25 gr. Roomboter
125 gr. Ontbijtspek (in blokjes)
100 gr. Achterham (in blokjes)
4 x eieren
¼ ltr. Slagroom
¼ x prei (fijne ringen)
Zout en peper (versgemalen)
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg intussen de uitgestoken plakjes bladerdeeg op 5 kleine taartvormpjes. Prik hier met een vork enkele gaatjes in en druk deze iets aan. Verhit de boter in een pan en bak het spek, achterham en de prei zachtjes maar krokant. Verdeel de blokjes en de prei over de beklede taart vormpjes, maar houdt het bak vocht even apart. Klop de eieren los met de room, het vocht uit de pan en wat zout en peper. Giet het ei mengsel over de spekjes, achterham en prei in de taart vormpjes. Bak de Quiche Lorraine bakjes in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Vervang de spekjes voor 150 gr. kaas en roer nog 2 eetl. peterselie door het ei mengsel. Serveer de Quiche Lorraine op kamer temperatuur. Hij zal dan beter te snijden zijn.