Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Steak Tartare a la Carpaccio

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

500 gram Rundvlees (Ossenhaas) heel fijn gesneden
100 gram Pijnboompitjes (gebakken)
Peper en zout uit de molen

Voor de Pesto:
1 teentje Knoflook
1 grote pot Basilicum
250 ml Olijfolie (Griekse)

Schuim van Parmezaanse kaas
1 liter Volle melk
300 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Om het schuim te maken laat je de kaas 1,5 uur trekken in de melk. Verhit de pan en zet deze zonder gekookt te hebben op een warme plaats. Hak ondertussen het rundvlees heel fijn. Blancheer de basilicumblaadjes 2 minuten in kokend water en leg ze daarna meteen in ijskoud water (om verkleuren te voorkomen) Knijp ze goed uit en draai dit met het teentje knoflook in een keukenmachine tot pesto. Druppel de olie erbij. Breng het gehakte rundvlees op smaak met peper en zout. Voeg de pesto naar smaak erbij, vervolgens de pijnboompitjes en steek mooie rondjes uit op het bord. Zeef de Parmezaanse kaasmelk en doe de melk in een slagroomspuit. Zet dit onder druk met 2 patronen en spuit mooie rozetjes op de steak tartare. Druppel nog wat van de pesto olie rond het bord. Eet smakelijk!

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten