Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Oostenrijkse aardappelsalade

Ingredienten

400 gr. Aardappels

½ x ui

1 x augurk

2 eetl. mayonaise

3 eetl. crème fraisch

1 eetl. azijn

1 mesp. paprika poeder

2 eetl. peterselie en bieslook (gesneden)

Vers gemalen Peper en zout uit de molen

(Blaadjes sla en spekjes voor garnering)

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Maak terwijl de aardappelen koken de saus Schil de ui en de snijd deze fijn net als de augurk, meng dit in een kom met de mayonaise, crème fraisch, de azijn, de mosterd het paprika poeder, wat peper en de peterselie en bieslook. Snijd de aardappelen als ze afgekoeld zijn in kleine blokjes en meng dit door elkaar. Serveer dit op een blaadje sla en bak er eventueel wat spekjes bij voor afgarnering.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten