Vanaf 4 persoon(en)
½ x Sap van een limoen
1 eetl. Vissaus of sojasaus
1 eetl. Sesamolie
300 gram Ossenhaas in ongeveer 12 stukjes
1 krop Sla (binnenste gedeelte)
2 theel. Geroosterd sesamzaad
½ x Rood pepertje (zaadlijsten verwijderd)
Meng 1 eetlepel limoensap door de vissaus. Voeg sesamolie, zout en peper naar smaak aan en schep de stukjes biefstuk erdoor heen. Laat deze mix 30 minuten afgedekt staan. Haal 12 komvormige blaadjes los. Was en droog deze blaadjes en verdeel ze stuk voor stuk over een schaal. Maak de pan vervolgens goed warm en bak de stukjes in 3 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Verdeel de stukjes over de slablaadjes en strooi de sesamzaadjes en de rode peper erover heen.
Wanneer je de ossenhaas op traditionele wijze bakt, probeer dan eens de helft van je roomboter te vervangen door olijfolie. De olie heeft een gezonde vetsamenstelling en kan hierdoor hoger verhit worden. Met deze bereidingswijze krijg je een lekkerder korstje aan je biefstuk én een lekkere jus.