Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kalfstournado met een oosters tintje

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

250 gr. kalfstournado

1 theel. olie

2 x teen knoflook (geperst)

4 eetl. honing

1 x komkommer (in staafjes gesneden)

2 x lente ui (in lange reepjes)

2 eetl. limoensap

1 eetl. sesamolie

1 eetl. sesamzaadjes

2 eetl. koriander (gehakt)

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook even totdat deze gaat kleuren, haal de pan van het gas, voeg de honig toe en laat de kalfstournado hier even in marineren. Schep de komkommerstaafjes en de reepjes lente ui met het limoensap en sesamolie door elkaar breng op smaak met wat peper en zout. Haal het overtollige honing van de tournado en rooster deze in ongeveer 4 min op de barbecue. Verdeel de gesneden groenten over 4 borden. Snijd de tournado in 8 of 12 plakken en verdeel over de groenten. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en de koriander.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten