Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Carpaccio, zacht gegaard rundvlees, knolselderij en truffeltapenade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

400 gr. Carpacciovlees (dun gesneden)
200 gr. Eigengemaakte cornedbeef in blokjes gesneden(zacht gegaard rundvlees)
1 grote Knolselderij (in blokjes gesneden)
1 ltr. Kookroom
2 x Kippenbouillonblokjes
4 eetl. Truffeltapenade

Olijfolie
Peper en zout uit de molen
Blaadjes rucola voor de garnering

Bereidingswijze

Laat door de slager 4 porties carpaccio afsnijden. Breng de kookroom met de kippenbouillon aan de kook. Zet het vuur lager en kook de blokjes knolselderij in 15 minuten beetgaar. Zeef de blokjes en houd de knolselderijblokjes even apart. Doe de room terug in de pan en houd warm. Neem een grote pan en bak in olijfolie de helft van de blokjes knolselderij samen met de cornedbeef. Neem vier borden en verdeel met een ronde steker de blokjes knolselderij en cornedbeef. Verdeel hierover de carpaccio en schep er wat van de blokjes knolselderij op. Schuim wat van de room op met een staafmixer en schep hier wat van overheen. Garneer dit met een beetje truffeltapenade en de rucola en breng op smaak met peper en zout.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten