Vanaf 4 persoon(en)
2 Mango’s (nog niet helemaal rijp)
½ Komkommer
4 Tomaten
1 Rode peper
Dressing:
1 eetl. Gembersiroop (kan eventueel ook met honing)
1 eetl. Bruine suiker
2 Limoenen
Garnering
1.5 cm Gember (heel fijn gesneden)
12 takjes Koriander (heel fijn gesneden)
4 Loempia Wanton velletjes
Snijd de mango’s, komkommer, tomaten en rode peper in reepjes van 3 á 4 cm (of gebruik hiervoor de mandoline groentenschaaf). Voor de dressing gebruik je het sap van 2 limoenen en roer hier de gembersiroop en de bruine suiker doorheen. Meng de dressing door de salade en verdeel het geheel over 4 borden. Frituur ca. 4 minuten op 180 graden de Wanton Loempia velletjes. Breek deze in stukjes en garneer dit, samen met de gember en de koriander, bij de salade. Erg lekker met een kalfsbiefstukje, tonijnmoot of zalm.