Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Mango salade

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 Mango’s (nog niet helemaal rijp)
½ Komkommer
4 Tomaten
1 Rode peper

Dressing:
1 eetl. Gembersiroop (kan eventueel ook met honing)
1 eetl. Bruine suiker
2 Limoenen

Garnering
1.5 cm Gember (heel fijn gesneden)
12 takjes Koriander (heel fijn gesneden)
4 Loempia Wanton velletjes

Bereidingswijze

Snijd de mango’s, komkommer, tomaten en rode peper in reepjes van 3 á 4 cm (of gebruik hiervoor de mandoline groentenschaaf). Voor de dressing gebruik je het sap van 2 limoenen en roer hier de gembersiroop en de bruine suiker doorheen. Meng de dressing door de salade en verdeel het geheel over 4 borden. Frituur ca. 4 minuten op 180 graden de Wanton Loempia velletjes. Breek deze in stukjes en garneer dit, samen met de gember en de koriander, bij de salade. Erg lekker met een kalfsbiefstukje, tonijnmoot of zalm.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten