Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Gevulde paprika

Ingredienten

400 gr. gemengd gehakt
3 x middelgrote rode paprika’s
½ x venkel
1 x grote ui
1 x courgette
1 x chilipeper
2 x teentjes knoflook
olijfolie
1 x ei
2 eetl. broodkruim
½ x eetl. Engelse saus
100 gr. gemalen belegen kaas
Peper en zout
Verse basilicum, tijm en rozemarijn
8 x Champignons

Bereidingswijze

Snijd de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten. Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes. Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de lookteentjes. Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje. Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt. Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen. Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat. Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes. Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C. De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten