Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Oosterse salade met varkenshaas

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

300 gram varkenshaas in plakjes

1 teentje knoflook

3 eetl ketjap manis

1 theel. laospoeder,

1 theel. koriander

1 theel. gemberpoeder

1/2 x rode ui in dunne ringen

1/2 x komkommer

10 kerstomaatjes (gehalveerd)

1x korianderplantje (Deen)

1 zakje veldsla

200 gr. gemengde sla (bijv. babysla)

3 eetl. piri-piri saus (dirk vd broek of sterkip) of chilisaus (deen)

1 eetl. (wijn)azijn

2 eetl. olie

Bereidingswijze

Roer de ketjap en de drie kruiden in een kom door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Schep de plakjes vlees erdoor en laat minstens een half uur staan. Schil en snijd intussen de komkommer, en snijd hem in stukjes. Pluk de korianderblaadjes van het plantje. Haal de steeltjes van de veldsla. Doe in een grote slakom: gemengde sla, veldsla, komkommer, tomaatjes, ui, korianderblaadjes. Maak een dressing van de piri-piri saus, de azijn en 1 eetlepel olie. Roer dit door de salade. Bak in 1 eetlepel olie in een wok de varkenshaasplakjes bruin. Verdeel de salade en de varkenshaas over de 4 borden en eet er ovenfrietjes, bestrooid met wat kipkruiden, bij (voor de lijner 100 gram ), en evt. wat rode saus.

Bekijk al onze voorgerechten

Recepten Sluiten