Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Risotto bitterbal

Ingredienten

350 gr. Risotto

4 x Sjalot (fijn gesnipperd)

2 x Knoflook

Olijfolie

1 ltr. Kalfsbouillon

250 ml. Slagroom

125 gr. Mozerella

150 gr. Parmezaanse kaas

Peper en zout

Bloem

4 x Eiwit

Paneermeel

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een grote pan. Fruit hier de sjalot en knoflook in tot deze licht glazig ziet. Doe hier al vrij snel de risotto bij. Roer dit ongeveer 3 minuten goed door. Voeg dan beetje bij beetje de kalfsbouillon toe. Dit proces duurt ± 30 minuten. Als het vocht goed is opgenomen voeg je de room toe en maak je hier een mooi pappige massa van. Roer er dan zoveel mogelijk Parmezaanse kaas door en breng op smaak met peper en zout. Laat een nacht opstijven in de ijskast. Maak er dan mooie ballen van met de ijsschep. Druk er een klein bolletje mozerella in. Haal door de bloem, eiwit en dan de paneermeel. Frituur ze ongeveer 5 minuten mooi lichtbruin op 180 graden.

Recepten Sluiten