Vanaf 4 persoon(en)
1 x Eendenborst
peper en zout uit de molen
2 eetl. Roomboter (om in te bakken)
3 eetl. Honing
3 eetl. Chilisaus
3 eetl. Soja saus
8 blaadjes Witlof
1 eetl. Suiker
1 eetl. Wijnazijn
1/2 eetl. Truffel tapenade
Snijd de eend op de huidkant in tot het vlees. Kruid het vlees met de peper en zout en bak in 4 á 5 minuten mooi krokant op de huid. Meng de honing, chilisaus en soja en schep dit over de eend. Verwarm de oven voor op 65 graden en zet hier de pan met de eend 45 minuten in. Schep om de 10 minuten even de saus over de eend. Neem een andere grote pan en doe daar wat olijfolie in en bak de witlof in 1 minuut op hoog vuur. Schep de suiker erover en laat dit karameliseren, blus af met de wijnazijn en haal van het vuur. Snij de eendenborst in 8 blokken en verdeel dit over 4 borden. Meng eventueel door de saus nog een beetje truffel tapenade en schep over de eend. Garneer met de gekarameliseerde witlof.