25 gr. bloem
25 gr. boter
300 ml. kipbouillon
25 gr. gerookte spekreepjes
75 gr. bospaddenstoelen
150 gr. gestoofd kalfsvlees
12 x plakjes bladerdeeg van ongeveer 10 cm bij 10 cm
2 x geklutste eieren
Vetvrij papier
Verwarm een oven voor op 200 graden. Bak de gerookte spekreepjes met de paddenstoelen in 5 minuten mooi bruin. Maak een roux door middel van de boter te laten smelten in een pannetje en voorzichtig de bloem er door te roeren. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, zodat er een mooie gladde ragout ontstaat. Doe hier de gebakken paddenstoelen, spekreepjes en het in stukjes gesneden gestoofd kalfsvlees bij. Verdeel de bladerdeeg velletjes over de bank en kwast er wat geklutst ei op. Vul de bladerdeeg velletjes met de ragout en vouw er envelopjes van. Prik met een vork enkele luchtgaatjes in de bovenkant van de pasteitjes. Druk aan de zijkanten van de pasteitjes met de vork, zodat er een geribbelde rand ontstaat en zo ook meteen goed gesloten is. Leg de pasteitjes op een vetvrij velletje en rekje van de oven. Bestrijk ze twee keer met geklutst ei en bak ze in de oven in 20 minuten op 175 graden mooi bruin.