Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Bisque de langoustine

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

600 gr. langoustines

1 x ui

1 x teen knoflook

Olijfolie

1 ltr. water

50 gr. schaaldierenfond (of een visbouillon blokje)

40 gr. tomatenpuree

5 gr. paprika poeder

100 ml. witte wijn

2 eetl. cognac

40 gr. boter

50 gr. bloem

Peper en zout

100 ml. kookroom

Bereidingswijze

Pel de langoustines en houd de schalen apart. Neem een grote soeppan en verwarm deze met wat olijfolie. Bak de schalen met de ui en de knoflook 10 minuten op hoog vuur. Blus met de witte wijn en het water. Zodat alles net onderstaat. Breng het vocht tegen de kook, dus niet hard laten koken. Laat ongeveer 2 uur trekken. Zeef alles en houd het vocht apart voeg hier het schaaldieren fond of het visbouillonblokje aan toe voor extra smaak. Maak een roux van de boter en bloem en doe hier de paprika poeder en tomaten puree bij. Verwarm dit goed door en voeg beetje bij beetje de bouillon erbij. Bak de langoustines even kort in wat olijfolie met wat peper en zout. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en voeg de kookroom toe. Serveer met een gebakken langoustine.

Recepten Sluiten