Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Asperge ragout bitterbal

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

4 x Asperge AA

½ ltr. Kipbouillon (blokje)

1 eetl. Suiker



150 gr. Volendammer ham (reepjes)

50 gr. Roomboter

50 gr. Bloem

6 x ei (alleen het wit)

Paneermeel

Bereidingswijze

Schil de asperges en kook deze met de suiker in 12 minuten beetgaar. Houd de bouillon apart. Snijd de asperges in kleine stukjes net als de beenham. Maak een roux van de bloem en boter en verhit deze goed door. Voeg beetje bij beetje een ½ ltr. bouillon aan de roux, zodat er een mooie egale ragout ontstaat. Voeg asperge en de ham toe aan de ragout en laat goed afkoelen. Liefst een hele nacht. Maak kleine balletjes van de ragout en haal door het eiwit en paneermeel. Frituur ze in 4 minuten op 180 graden.

Tip

Gebruik onze Volendammer ham. Deze ham heeft een krachtige rooksmaak.

Recepten Sluiten