Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Italiaanse crostini

Vanaf 10 persoon(en)

Ingredienten

2 x grote ciabatta broden (gewoon stokbrood mag ook)

20 x rijpe kerstomaten

20 x gemengde olijven

1 x flinke scheut extra vierge olijfolie

50 gr. parmezaansse kaas

1 eetl. pesto

1 theel. suiker

Basilicum voor garnering.

Bereidingswijze

Snijd de twee ciabatta’s in 5 schuine gelijke stukken, besprenkel deze met olijfolie en peper en zout uit de molen. Bak deze in een op 200 gr. voorverwarmde oven in 5 min krokant. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in vieren (partjes) en hak de olijven. Meng dan alle ingrediënten in een mengkom door elkaar. Verdeel dit mengsel over de stukjes brood en zet dit dan nog 3 min. even in de oven. En garneer dit dan af met kleine blaadjes basilicum.

Recepten Sluiten