Vanaf 4 persoon(en)
500 gr. pompoen (in stukken)
200 gr. wortel (in stukken)
4 x sjalotjes (gesnipperd)
2 x teen knoflook (fijn gesneden)
Olijfolie
¼ ltr. tomatenblokjes (pruimtomaten zonder vel, of een blikje)
½ ltr. kipbouillon
½ x citroen (sap)
Peper en zout
Garnering:
100 gr. pompoen (kleine blokjes)
100 gr. wortel (kleine blokjes)
100 gr. chorizo blokjes, gebakken
olijfolie
½ x rode peper in ringetjes
Oregano en tijm blaadjes
Schil de pompoen en snijd door de helft, verwijder alle zaadlijsten. Snijd in grove blokken. Houd 100 gram apart voor de garnering. Schil de wortel snijd in grove blokken en houd ook 100 gram apart voor de garnering. Neem een grote pan verwarm hier ruim olijfolie in en fruit de sjalot kort, doe hier de in stukken gesneden pompoen, wortel en fijn gesneden knoflook bij. Roerbak dit ongeveer 10 minuten. Doe hier dan de tomaten blokjes, kipbouillon en het citroensap bij en kook dit in 15 minuten gaar. Mix het geheel met een staafmixer heel fijn, zodat er een soep ontstaat en breng op smaak met wat peper en zout. Bak voor de garnering de blokjes pompoen, wortel en de chorizo even in de olijfolie. Schenk de soep in 4 soepkommen en garneer met de gebakken chorizo, pompoen wortel blokjes en rode peperringetjes met wat oregano en tijm blaadjes.