Vanaf 4 persoon(en)
2 kg Ossenstaart
3 eetl. Roomboter
3 eetl. Patentbloem
2 eetl. Tomatenpuree
2 stuks Uien (in ringen gesneden)
3 teentjes Knoflook (fijn gesneden)
1 stuk Winterwortel (in stukken gesneden)
5 stuks Bleekselderij (gesneden)
2.5 liter Water
12 korrels Zwarte peper
3 stuks Kruidnagel
3 stuks Laurierblaadjes
Stukje foelie
Tijm
Platte peterselie
Bieslook
Madeira
Peper en zout
Neem een grote pan en bak de ossenstaarten in de roomboter mooi bruin. Bestrooi met wat peper en zout. Doe de bloem en de tomatenpuree erbij en bak dit nog 2 á 3 minuten. Voeg nu de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en vul af met het water. Doe nu de peperkorrels, kruidnagel, laurier, folie en tijm erbij en laat dit ongeveer 4 uur rustig koken. Zeef het geheel en houd de ossenstaarten apart. Pluk het vlees van de staarten en doe deze terug in de soep. Breng voor het serveren de soep weer aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Doe de Madeira erbij en garneer met de peterselie en bieslook. Serveer er eventueel een lekker stukje brood bij.