Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Kreeftensoep met wilde gamba’s

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

1.5 ltr Kreeftenbouillon
Zie het recept op www.runderkamp.nl/recepten/detail/soepen/kreeftenbouillon

70 gr. Bloem
80 gr. Boter
120 ml. Room
1 x Visbouillon blokje
1 theel. Paprika poeder
¼ theel. Chilipoeder
12 x Wilde gamba’s (heel kort gebakken in de knoflook)
3 eetl. Cognac
4 eetl. Ongezoete slagroom (opgeklopt)
½ x Sap van een citroen
4 eetl. Bieslook (fijn gesneden)

Bereidingswijze

Maak eerst de bouillon of neem kant en klare bouillon, dit mag ook visbouillon zijn. Neem een grote soeppan, laat de boter smelten, doe hier de bloem bij en maak een roux. Laat deze even goed doorwarmen zodat de zetmeel veel bouillon op kan nemen. Voeg beetje bij beetje de bouillon aan de roux toe. Herhaal dit tot de bouillon opgenomen is en er een gebonden soep is ontstaan. Breng op smaak met het visbouillonblokje, paprikapoeder, chilipoeder en cognac. Verdeel de gamba’s en de bieslook over de borden en schep hier de ongezoete slagroom tegenaan. Schenk de kreeftensoep aan tafel over de borden, dit kan bijvoorbeeld met een theekan. Voor de liefhebbers kan de soep ook nog extra met chorizopuntjes en kokkels.

Recepten Sluiten