Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Middeleeuwse soep

Ingredienten

150 gr. zuurkool
1 liter kippen- of groentebouillon
40 gr. ontbijtspek in blokjes
beetje boter
75 gr. metworst
75 gr. Rookworst

Bereidingswijze

Verwarm de bouillon en doe de zuurkool erin. Laat een half uur trekken, verwijder de zuurkool. Bak het in blokjes gesneden spek in een klein klontje boter, niet te hard, laat uitlekken op keukenpapier. Doe het spek en de in stukjes gesneden metworst en rookworst bij de bouillon, laat tien minuten trekken en dien op. Zout zal er vermoedelijk niet bij hoeven, de zuurkool, het spek en de worst zorgen voor voldoende zout.

Recepten Sluiten