Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Bruine bonen Soep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 eetl. Olijfolie
200 gr. Gerookte spekreepjes
1 teen Knoflook (fijn gesneden)
1 blik Bruine bonen (720 gr) goed uit laten lekken
1 ½ ltr. Runderbouillon
½ x Prei (fijn gesn.)
1 grote Zoete aardappel (in blokjes)
200 gr. Rundergehakt
1 hele Rookworst
1 eetl. Maggie
1 theel. Ketjap
1 theel. Sambal
1 eetl. Yoghurt
½ bosje Platte peterselie

Bereidingswijze

Neem een grote pan en verhit de olijfolie. Doe hier de spekjes in en bak ongeveer 4 minuten. Doe hier nog 1 minuut de fijn gesneden knoflook bij, daarna mag het blik bruine bonen erbij en zet onder met de runderbouillon. Voeg hier de fijn gesneden prei, aardappel blokjes, rundergehakt en rookworst bij en laat 15 minuten rustig door koken. Breng op smaak met de Maggie, ketjap, sambal en voeg er nog wat yoghurt aan toe om hem lekker smeuïg te maken. Garneer met de platte peterselie.

Tip

Serveer met een lekker stuk vers afgebakken stuk stokbrood.

Recepten Sluiten