Vanaf 6 persoon(en)
900 gr. Tuinerwten (diepvries)
2 x Grote aardappel (geschild en klein gesneden)
2 ltr. Kipbouillon
1 x Prei (gesneden)
1 x Grote ui (gesneden)
1 x Knolselderij (in blokken)
250 gr. Spekreepjes/blokjes
1 x Ambachtelijke rookworst
olijfolie
peper en zout
Neem een grote soeppan, doe hier een flinke schuit olijfolie in en bak de spekreepjes lichtbruin in ongeveer 3 minuten. Houd de spekreepje apart en laat zo veel mogelijk olie in de pan. Bak hier 2 minuten ui en prei in, doe hier vervolgens de knolselderij en de aardappel bij en zet meteen onder met de kipbouillon. Kook de aardappel, prei en knolselderij in de kipbouillon ongeveer 20 minuten. Voeg de erwten toe en laat nog 10 minuten koken. Mix met een staafmixer tot soep. Snijd de rookworst in schuine plakjes. Verdeel rookworst en de uitgebakken spekreepjes over vier borden en schep de soep hier over. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.