Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Tom Kha Kai soep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 stuks rode peper (fijn)
1 snufje laos (liefst vers, gesneden)
2 cm gember (fijn)
2 teentjes knoflook (fijn)
2 stengels citroengras
1,5 liter kippenbouillon
1 liter kokosmelk
1 blokje groentebouillon
500 gram kipfilet
300 gram shiitake, kastanje en gewone champignons
50 ml vissaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 x limoen
1/2 bosje verse koriander
3 stukjes paksoi (gesneden)
2 x bosui (gesneden)

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de rode peper, laos, gember, knoflook en citroengras. Kook dit ongeveer 20 zachtjes in de kippenbouillon zodat alle smaken zijn afgegeven. Zeef dit mengsel en doe deze terug in pan. Doe hier de kokos en groentebouillon bij. Breng rustig tegen de kook aan en doe er dan de fijn gesneden kipfilet en de aan stukjes gesneden verschillende champignons bij. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Let op! Als het te hard kookt, kookt het over, dus hou het tegen de kook aan. Breng op smaak met de vissaus, bruine suiker en limoen. Verdeel de koriander, paksoi en bosui over vier borden en giet hier wat soep over

Recepten Sluiten