Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Bospaddenstoelensoep met gerookte kip

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

50 gr. Patent bloem

40 gr. Roomboter

0,750 ltr. Kip bouillon (of 2 tabletten)

0,200 ltr. kookroom



200 gr. Gemengde bospaddenstoelen (kastanje champignon, oesterzwam, cantharel)(liefst 3 verschillende soorten paddenstoelen)

125 gr. Gerookte spekjes

½ x Ui (aan reepjes geneden)

1 x Lente ui (voor garnering)

200 gr. Gerookte kip (in reepjes gesneden)

Peper, zout en tip top om de soep mee op smaak te brengen.

Bereidingswijze

Bak de ui, spekjes en de bospaddenstoelen even kort aan. Doe dit met een bakpan zonder boter ( in het vet van de spekjes). Zet dit even opzij en neem dan een grote soep pan waar minsten 1 ½ liter soep in kan. Neem de roomboter en laat deze zo smelten dat het vocht verdampt en de boter niet bruin word. Voeg de bloem toe en meng deze met een spatel door elkaar. Als dit mengsel goed door gewarmd is, kunt u beetje bij beetje de bouillon toe voegen. Dit moet in het begin zeer rustig gebeuren anders krijg je klontjes of wat nog erger is: hij gaat schiften. Als de bouillon er door zit kan de kookroom er door met de gebakken bospaddenstoelen, spekjes, ui en de gerookte kip. Garneer het geheel af met schuin afgesneden lente ui. Breng op smaak met de peper, zout en de tip top.