Vanaf 4 persoon(en)
300 gr. Kip braadlapjes (aan stukjes)
1 x Prei (alleen het witte en licht groene gedeelte)
2 cm. Gember aan fijne stukjes
50 gr. Roomboter
1,5 ltr. Kippen bouillon
2 teen. Knoflook fijn gesneden
125 gr. Spekjes
1 eetl. Ketjap
6 eetl. Pindakaas
1 x klein rood pepertje/ 1 eetl. Sambal
2 eetl. Bruine suiker
Sap van een limoen / citroen
Pirrie (gedroogde rode peper snippers)
Neem een grote pan en zet deze op hoog vuur. Smelt de boter en doe hier de aan stukjes gesneden kip, spekjes en gember en bak deze 5 minuten. Doe dan de stukjes prei en knoflook erbij en bak door, totdat de kip goudbruin ziet. Voeg dan de bouillon, bruine suiker, ketjap en pindakaas toe en breng deze al roerend aan de kook. Laat dit dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken tot de prei gaar is. Breng de soep op smaak met een fijngesneden rode peper/sambal, sap van limoen/citroen en garneer af met de gedroogde rode peper snippers.