Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Recepten Sluiten

Afrikaanse pindasoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

300 gr. Kip braadlapjes (aan stukjes)

1 x Prei (alleen het witte en licht groene gedeelte)

2 cm. Gember aan fijne stukjes

50 gr. Roomboter

1,5 ltr. Kippen bouillon

2 teen. Knoflook fijn gesneden

125 gr. Spekjes

1 eetl. Ketjap

6 eetl. Pindakaas

1 x klein rood pepertje/ 1 eetl. Sambal

2 eetl. Bruine suiker

Sap van een limoen / citroen

Pirrie (gedroogde rode peper snippers)

Bereidingswijze

Neem een grote pan en zet deze op hoog vuur. Smelt de boter en doe hier de aan stukjes gesneden kip, spekjes en gember en bak deze 5 minuten. Doe dan de stukjes prei en knoflook erbij en bak door, totdat de kip goudbruin ziet. Voeg dan de bouillon, bruine suiker, ketjap en pindakaas toe en breng deze al roerend aan de kook. Laat dit dan nog 5 minuten zachtjes doorkoken tot de prei gaar is. Breng de soep op smaak met een fijngesneden rode peper/sambal, sap van limoen/citroen en garneer af met de gedroogde rode peper snippers.