Vanaf 4 persoon(en)
1 x ui (reepjes)
1 teen knoflook (fijn)
1 eetl. roomboter
½ x Bloemkool (400 gram roosjes)
½ ltr. Slagroom
1 ltr. Halfvolle melk
2 x groente bouillon blokjes
150 gr. ontbijtspek (in hele dunne reepjes)
Voor de garnering:
2 x lente ui ( in reepjes)
Peper en zout uit de molen
Nootmuskaat
Neem een grote soeppan verwarm hier in de roomboter en zet de ui en knoflook even aan. Laat niet verkleuren. Doe hier snel de roosjes bloemkool bij en roer nog even door. Vul af met de slagroom en de melk. Doe hier de groenten bouillon bij en laat dit 20 minuten koken. Mix dit fijn met de staafmixer. Doe er de ontbijtspek bij en laat nog 2 minuten door koken. Breng op smaak met wat peper en zout. Serveer in een soepkom met wat nootmuskaat en lente ui.