Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Bloemkoolsoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

2 eetl. Roomboter
150 gram Spekblokjes
1 hele ui (in ringen gesneden)
3 stengels bleekselderij (grove stukken)
2 x Wit van de prei (in ringen gesneden)
1 grote Bloemkool (in roosjes)
1 kleine Bloemkool (garnering)
2 eetl. Bloem
2 liter Groentebouillon
250 ml Room (ongezoet)
Zout

Garnering:
platte peterselie, bloemkool roosjes en/of romanesco (groene bloemkool), salie, nootmuskaat, eventueel wat Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

neem een grote pan en verhit deze. Voeg boter toe en laat deze niet bruin worden. Doe hier de uienringen, bleekselderij en het wit van de prei bij en laat even rustig stoven zonder te verkleuren. Schep hier 2 eetl. bloem over en roer nog 3 minuten even door. Giet hier de groentebouillon over en doe er de bloemkool bij. Laat alles ongeveer 15 min zachtjes koken. Pureer alles met een staafmixer. Kook de bloemkoolroosjes in 15 min even apart voor garnering. Doe er de room bij en breng op smaak met eventueel nog wat zout. Let op met zout want er zitten ook al spekjes in. Neem 4 grote borden en leg hier wat bloemkool roosjes op en wat peterselie. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas en nootmuskaat. Giet de soep er aan tafel overheen. En serveer met vers afgebakken brood.

Recepten Sluiten