Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Oostenrijkse goulashsoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

350 gram magere limousinelappen (rundvlees)
250 gram runderschenkel
2 eetl. bloem
1 x klein blikje tomatenpuree
3 eetl. olie
2 eetl. roomboter (om het rundvlees en groenten aan te zetten)
500 gram aardappelen (kleine blokjes)
2 x rode paprika (fijn gesneden)
2 x uien (gesnipperd)
½ prei (fijn gesneden)
2 teentjes knoflook
1 blik tomaat blokjes (400gr)
1 eetl. sambal
1 eetl. paprikapoeder
1/2 eetl. Kummel poeder
3 blaadjes laurier
2,5 ltr. runderbouillon (of 4 x tablet en water)
Bladselderij voor garnering
zout/peper (naar smaak)

Bereidingswijze

Snijd het rundvlees en de schenkel aan blokjes gebruik de mergpijp (van de runderschenkel) om later toe te voegen. Schil de aardappelen en snijd ze ook in blokjes. Snipper de ui, de prei en de teentjes knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine stukjes. Neem een grote soeppan en verwarm deze heel goed voordat je de olie erin doet. Bak het aan stukjes gesneden vlees in 5 min mooi bruin. Voeg vervolgens de roomboter erbij en schep de tomatenpuree erbij onder voortdurend roeren. Voeg even later de paprika, uien, prei, knoflook, sambal, paprika poeder en kruiden toe en roer nog 2 minuten. Voeg dan het blik tomaten blokjes, de mergpijp en de runderbouillon toe. Breng het geheel aan de kook, laat 2 uur zachtjes koken en roer steeds door de pan. Doe dan de blokjes aardappel erbij en laat nog 20 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout en garneer af met de bladselderij.

Recepten Sluiten