Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Romige soep van pata negra ham

Ingredienten

2 ltr. Iberico bouillon

½ ltr. Crème fraiche

½ ltr. Slagroom

6 x plakjes gedroogde patanegra ham (1,5 uur op 90 gr.)

Tabasco

Worschestershiresaus

Olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Breng de bouillion met de Crème fraiche en de slagroom aan de kook. Klop de soep luchtig met een staafmixer. Breng op smaak met wat tabasco en de worchestershiresaus, monteer er op het laatst wat olijfolie door. Voor de bouillon: 1 bot van ibericoham (als je geen bot voor handen heb, gebruik extra ham), patanegra ham afsnijdsels en 5 ltr. water. Zorg dat er 2 ltr. bouillon overblijft. Bereiding: Laat het geheel minstens 4 uur trekken, schep tussen door het vet er af. Zorg dat er 2 ltr. bouillon over blijft.

Recepten Sluiten