Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Thaise soep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

6 x sprietjes koriander (niet voor de fam. Flip)

1 tl. peper, zwarte, gemalen
2 eetl. tomatenpuree
1 eetl. bruine suiker
2 eetl. vissaus, Thaise
1 x hele varkenshaas (350 gram)
1 x stengel citroengras
1 x stukje (van 3 cm.) gember
1 x Spaanse rode peper
1 liter vleesbouillon
100 gr. eiermie
4 x teentje knoflook
120 gr. taugé
100 gr. pinda
2 eetl. Korianderblaadjes (garnering)

Bereidingswijze

Trek de korianderblaadjes van de steeltjes. Hak de steeltjes heel fijn en meng ze in een kommetje met de peper, de tomatenpuree, de suiker en de vissaus. Bestrijk het varkenshaasje met dit mengsel en laat het vlees afgedekt in de koelkast circa twee uur marineren. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het varkenshaasje op een met olie bestreken braadslede enr het vlees in circa 25 minuten gaar. Snijd de citroengras en gember in fijne stukjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd ook de peper in stukjes. Breng de bouillon met de citroengras, de gember en de peper tegen de kook aan en laat de bouillon circa 20 minuten trekken. Zeef de bouillon. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook knapperig bruin. Bereid de eiermie volgens gebruiksaanwijzing. Doe de taugé over in een vergiet en schenk er wat kokend water over. Hak de pinda's grof. Snijd het varkenshaasje in dunne plakjes en verdeel deze met de mie en taugé over de grote soepkommen. Schenk de hete bouillon erop en strooi de gebakken knoflook, de korianderblaadjes en de pinda's erin.

Recepten Sluiten