Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Asperge kerriesoep

Vanaf 4 persoon(en)

Ingredienten

8 x AA asperges (geschild met een dun schiller)

2 eetl. suiker

2 x kipbouillonblokjes



40 gr. roomboter

2 x sjalot (gesnipperd)

1 eetl. kerriepoeder

50 gr. bloem

15 cl. witte wijn

0.75 ltr. asperge kookvocht

15 cl. kookroom



150 gr. gegrilde beenham (gesneden)

4 eetl. bieslook

Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Kook de asperges in ruim water met de suiker en de kipbouillonblokjes in 10 minuten. Draai het gas uit en laat nog 15 minuten nagaren in de pan met de deksel er op. Neem nog een pan doe hier de roomboter in en fruit zachtjes de sjalot. Let op, de boter mag niet bruin worden. Na ongeveer 2 minuten kan de kerriepoeder erbij. Roer meteen hier achter aan de bloem erdoor. Verwarm de roux nog even goed door zodat hij later veel bouillon opneemt. Giet beetje bij beetje de witte wijn en het asperge kookvocht (bouillon) door de roux. Nu heb je een licht gebonden soep, maak af met de in stukjes gesneden asperges, kookroom, beenham, bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Recepten Sluiten