Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Maissoep

Ingredienten

2 x teentjes knoflook

1 x prei
1 x stengel bleekselderij
1 x grote aardappel
2 eetl. olijfolie
1 theel. gedroogde tijm
1 mesp. kerriepoeder
450 gr. maïs (diepvries of blik)
8 dl. groentebouillon (van tablet)
2 dl. kookroom
½ dl sherry

Bereidingswijze

Voorbereiding: Hak de gepelde teentjes knoflook fijn, snij de prei in smalle ringetjes en de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappel en snij deze in kleine blokjes. Bereiding: Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de knoflook, prei, bleekselderij en de aardappel 3 minuten. Voeg tijm, kerriepoeder en de maës toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.Schenk de sherry en de room erbij en verwarm alles nog even. Schep de soep in kommen en serveer er een kaasstengel bij.

Recepten Sluiten