Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Hazelnootsaus

Ingredienten

150 gr. geroosterde hazelnoten

100 gr. stukjes wit brood (zonder korst)

4 eetl. hazelnotenolie

1 ltr. groentebouillon

1 x kleine ui (fijngehakt)

Olie

1 theel. Kaneelpoeder

2 eetl. Honing

½ x Sinaasappel

Selderijzout

Pepersaus

Bereidingswijze

Pureer de geroosterde hazelnoten met het wit brood, de hazelnotenolie en een beetje van de groentebouillon. Fruit de ui in beetje olie en voeg gepureerde massa toe. Dan de rest van de bouillon (heet!), het kaneelpoeder, de honing, rasp en sap van de halve sinaasappel. Laat nog even pruttelen als het aan de kook is. Op smaak maken met selderijzout en pepersaus. Serveer op paddestoelen, satévlees of hamburger.

Tip

Experimenteer eens met gezoete gember en beetje rasp van limoen i.p.v. sinaasappel en honing.

Recepten Sluiten