Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Butter en eek recept

Vanaf 6 persoon(en)

Ingredienten

250 gr. roomboter

50 gr. azijn

1 eetl. zwarte peper

2 eetl. aardappel kookvocht

Bereidingswijze

Bereidingswijze voor Butter en Eek. Doe alles in een steelpannetje en blijf op niet te hoog vuur constant roeren. Haal de butter en eek voor het gaat koken van het vuur, laat absoluut niet koken!! Gebruik bij butter en eek altijd 5 delen roomboter en 1 deel azijn, lekker veel peper en laat deze nooit koken, dan is het al te laat i.v.m. schiften. Boter en water laten zich niet mengen bij hogere temperaturen. Doe een paar lepels van het kookvocht van de aardappelen op de butter en eek, dit is beter voor de binding.

Recepten Sluiten