2 kilo kalfsbotten
1 x ui (doormidden)
1 x prei (schoongemaakt en in stukken gesneden)
1 x wortel (schoongemaakt en in stukken)
3 x takje thijm
2 x blaadjes laurier
5 x tenen knoflook, in stukken gesneden
Peperkorrels
1 x klein blikje tomatenpuree
2,5 dl. rode wijn
Zout en witte peper
Balsamico azijn
Bestel een week van tevoren kalfsbotten bij de slager want deze zijn er niet altijd. Begin minstens een dag van tevoren met het maken van de kalfsbouillon. Doe de botten in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden Celsius bruin worden. Smeer de tomaten puree op de kalfsbotten en doe dan ook de ui, prei, wortel, tijm, laurier en knoflook bij. Laat dit nog 10 minuten mee bakken. Haal de schaal uit de oven en doe de botten met de groenten en kruiden en de peperkorrels in een grote pan. Schenk de rode wijn erbij en doe er net zoveel water in tot alles onderstaat. Breng het geheel aan de kook en laat dit ongeveer 6 uur zonder deksel trekken. Zeef de bouillon door een fijne zeef en vang het vocht op. Laat dit inkoken tot er eenderde over is. Breng de kalfsjus op smaak met witte peper, zout en een schuitje balsamico azijn.