Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.

Saus voor bij de vis

Ingredienten

1 dl. Noilly Prat (droge witte vermout)
2 dl. Room
zout en peper uit de molen
8 gr. Klontjes koude roomboter

Bereidingswijze

Breng de Noilly Prat aan de kook. Kook eventueel de vis heel kort (45 seconden) in de Noilly Prat. Kook deze dan in tot meer dan de helft (lichtstroperig,1/3). Voeg de room toe en kook tot sausdikte. Spatel vlak voor het serveren de roomboter door de saus (monteren). Laat dit niet meer koken ivm schiften.

Saus voor bij het vlees (Cognac pepersaus)

Ingredienten

1 dl. Cognac
2 dl. Jus de veau (kalfs jus)
2 theel Gekneusde peper korrels
2 dl. Room
Zout

Bereidingswijze

Doe de cognac, jus de veau en peperkorrels in een pan. Zet op hoog vuur en laat inkoken tot een derde. Voeg de room toe en kook in tot saus dikte. Breng op smaak met zout.

Recepten Sluiten