Het is genoeg geweest, ik ben er helemaal klaar mee.
Als ik dan weer eens voor de zoveelste keer koffie heb gepakt en helemaal mee heb genomen vanuit het kleine keukentje bij de worstmakerij naar onze grote keuken waar wij onze buffetten en bbq’s maken. Ik even weg loop van mijn lekkere vers gezette instant bakkie uit ons veel te dure koffiemachine van Douwe Egberts. Daar nog geen twee slokjes uit heb gedronken en ik me eigen even omdraai om iets uit de oven te pakken en voor de zoveelste keer mijn koffie leeg staat! Robbert Taalen, mijn collega en rechterhand die niet de beroerdste is en soms ook nog weleens koppie wil meenemen en Stef Schokker (zoon van Henny Dalm), alias chef Jenko, die met de snelheid van een echte UEFA Cup winnende sterspeler mijn koffie weer heeft leeggedronken! Een ware vedette en topscoorder als het gaat om mijn koffie leegdrinken. Het is nu echt genoeg geweest, ik ga nu maar eens kijken of ik een extra koppie koffie mee kan nemen.
Vanaf 4 persoon(en)
4 eetl. Suiker Glykos= zeer zoet
2 eetl. Suiker Metrios= minder zoet
Geen suiker is Sketios
Ingrediënten:
4 eetl. Instant koffie
4 eetl. Water
2 eetl. Suiker
3 x IJsblokjes
4 x Vanille-ijs
Neem een grote shake beker, net als van de sportschool bijvoorbeeld. Doe hier alles behalve het ijs in, shake dit ongeveer 2 minuten dat het lekker schuimig is. Schep 4 bollen ijs in 4 verschillende glazen. Verdeel de schuimige koude koffie over de 4 glazen. Doe een rietje in de glazen en geniet van je heerlijke Frappé